تبلیغات
خانه بهداشت، روستاما، سخوید محل بغلHome Health Location Side - سالم سازی سبزیجات
خانه بهداشت، روستاما، سخوید محل بغلHome Health Location Side سربازگم نام
:بهورز : بهورزان ستون شبکه بهداشت می باشند@یاور وخادم همیشگی بهداشت روستا
خط مقدم بهداشت
abbas zare behvarz گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من

روش سالم سازی سبزیجات و میوه جات  
 
   جهت  جـلوگـیـری از مـبـتـلا شـدن بـه بـیـماریهای انگلی و روده ای میباید سبزیجات و میوه جاتی که می خواهیم بصورت خام مصرف کنیم به طریق زیر سالم سازی نموده و بعد مصرف کنیم:
مراحل سالم سازی سبزیجات شامل موارد زیر می باشد:
1- پاکسازی     2- انگل زدایی     3- ضد عفونی و میکروب کشی     4- شستشو  
 
 
- پاکسازی: ابتدا سبزیجات را بخوبی پاک کرده ، شستشو دهید تا مواد زائد، گل لای آن بر طرف گردد.
2- انگل زدایی: سبزیجات پاکسازی شده را در یک ظرف 5 لیتری آب 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کرده و قدری بهم بزنید تا تمام سبزی داخل کفاب قرار گیرد. مدت 5 دقیقه سبزی را داخل کفاب نگه داشته و سپس مجددا با آب سالم شستشو دهید تا تخم انگل ها جدا و کفاب در فاضلاب تخلیه نمایید.
 
 
- ضد عفونی و میکروب کشی: یک گرم یا نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری پر آب ریخته کاملا حل کنید تا محلول ضد عفونی کننده بدست آید. سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت 5 دقیقه در محلول ضد عفونی کننده قرار داده تا میکروب های آن کشته شود.
در ضمن اگر پودر پرکلرین در دسترس نباشد می توانید
 از هر ماده گندزدایی کننده مجاز دیگری که در داروخانه ها و مغازه ها وجود دارد طبق دستور عمل مصرف آن استفاده کنید .
 
 
شستشو: سبزی ضد عفونی شده را مجددا با آب سالم بشویید تا کلر باقیمانده از آن جدا شده و سپس مصرف نمایید.
   با کلر زنی آب و گندزدایی از شیوع بیماریهای واگیر پیشگیری نمایید.
 
 
تهیه محلول کلر مادر ( ده درصد): در یک بطری تیره رنگ یا بطری که اطراف آن پوشانیده شود یک قاشق غذا خوری سر صاف پودر پرکلرین 70 درصد که معادل 15 گرم بوده اضافه نمایید، سپس مخلوط نموده و پس از نیم ساعت محلول کلر ذخیره 10 درصد تهیه می شود.
2- کلر زنی آب: از محلول فوق ( محلول کلر ذخیره) با قطره چکان 7 قطره آن در یک لیتر آب و یا یک قاشق غذاخوری که تقریبا معادل 140 قطره می باشد در 20 لیتر آب ( یک حلب) اضافه نموده و مخلوط کرده و پس از نیم ساعت آب آشامیدنی کلر زنی شده در دسترس می باشد.
توجه: جهت تهیه پودر پرکلرین در زمان طغیان و شیوع بیماری های واگیر می توان پودر پرکلرین یا محلول ذخیره را از مراکز بهداشتی و یا خانه های بهداشت تهیه نمود.






آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی